Som jeg har skrevet før, er der mange der spørger mig, om ikke det er besværligt at være vegetar, og om ikke man hele tiden skal tænke kreativt i forbindelse med madlavningen. Det falder mig efterhånden ret naturligt, og jeg lader mig oftest inspirere af, hvad der er i køleskabet eller i skufferne og så kan det være, at jeg køber lidt ind til at supplere. Har ALTID forskellige bønner, linser, pasta osv. i skuffen, har til dels æg og ost i køleskabet og grøntsager handles flere gange om ugen. Her varierer det lidt, hvad der ender i indkøbskurven, som regel årstidsbestemt, og i øjeblikket hitter jordskokker, grønkål, hvidkål og rødkål herhjemme.
Det behøver ikke altid være en madkunst – nok også derfor jeg sjældent får taget billeder af det jeg får lavet.

Fik dog alligevel taget et billede af en simpel ret, som alle kan lide og være med på: Tortillas med mungbønner, svampe og rødløg.

Til denne ret har jeg brugt:

Mungbønner
Champignon
Rødløg
Salt/peber
Iceberg
Avocado
Olivenolie
Tortillapandekager

Mungbønnerne skal ligge i blød 10-12 timer, så sæt dem over i aften. Herefter skal de koges efter anvisning på pakken – vær opmærksom på ikke at salte for meget, idet bønnerne suger vandet.

Rens svampene (jeg brugte almindelige danske champignoner). Skær dem i tern og hak rødløget fint. Svits i olivenolie med salt og peber.

Når bønnerne er færdigtkogte, hældes evt. overskydende vand fra (jeg er selv virkelig dårlig til at få afmålt vandet korrekt ;) )

Vend champignon og rødløg med bønnerne og smag til med salt.
Jeg havde en stump icebergsalat og avocado tilbage i køleskabet, det hakkede jeg også og vendte sammen med.

Det er da nemt!!

 Server med tortillas eller tacoskaller, salsa, gourgemole, ost og hvad du ellers har lyst til eller har i køleskabet. 

Tortilla med mungbønner