Vil lige dele denne skønne opskift på et lækkert, let og nemt pizzabrød, som du både kan spise kold og varm, bruge som tilbehør til en ret eller hvad du ønsker. 

Pizzadej:

20-25 g gær
2 1/2 dl lunkent vand
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
500 – 600 g mel (hvede eller spelt evt. lidt durum)

Fyld:

1-2 bagekartofler
Revet gouda eller mozzarella
Frisk rosmarin
Oregano
Olivenolie
Salt/peber

How to:

Opløs gæren i det lukne vand og tilsæt mel olivenolie. Rør og ælt godt. Dejen skal være lidt klistret. Kom lidt olivenolie i bunden af en skål og læg dejen heri, og lad den hæve i køleskab natten over. Hvis du ikke har tid til det, kan du lade den hæve varmt i ca. 1-2 timer. Når du ruller dejen ud, kan de være en fordel at have lidt ekstra mel, idet den fortsat vil være lidt klistret.

Skær ultratynde skiver kartoffel på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Læg dem i vand, mens dejen hæver, så de ikke misfarves. Snit rosemarien fint og gem lidt kviste til pynt. 
Når dejen har hævet og den er klar til fyld, starter du med at fordele lidt revet ost. Herefter kommes de tynde kartoffelskiver i 1-2 lag på dejen. Dryp med lidt olivenolie, drys med rosemarin, oregao, salt og peber og kom i ovnen ved 250 grader i 10-12 minutter - måske mere, indtil pizzaen er gylden på toppen og dejen er sprød. 

Pizza