Sommetider kan sundhed, for mig i hvert fald, godt komme til at dreje sig om en helt masse andet, end det det virkelig er. Og folks syn på sundhed er også ret forskellig når man surfer rundt på nettet og læser diverse livstils- og sundhedsblog. Det der gør sig gældende for disse blogs er, at man gerne vil se godt ud, og man har tendens til at glemme alt det indvendige, altså ens organer, alt det man ikke ser. Personligt kan jeg godt forstå, at man vejer sin sundhed på, hvad det er man ser i spejlet, og det kan man selvfølgelig også langt hen af vejen. Jeg kan også godt forstå, hvis man bare ikke orker at høre mere på, hvor vigtigt det er med daglig motion samt vigtigheden i at spise en sund og varieret kost.  

Men...

Forleden læste jeg en artikel i magasinet iFORM med overskriften: ”Den optimale træningsuge – hvis dit hjerte skulle bestemme”. Overskriften er simpelthen så rammende, for hjertet kan ikke bestemme, hvordan min træningsuge skal se ud, eller hvordan min mad er stykket sammen. Det kan jeg kun selv. Personligt har jeg altid mine organer med i baghovedet de dage, hvor der ikke bliver motioneret eller spist særlig sundt.  Og det er altså noget der kan få mig op af sofaen! Hvordan vi ser ud uden på, er i høj grad styret af, hvordan vi ser ud indvendigt.

Hvis dine organer skulle bestemme, hvad du skulle spise” – hav den lige baghovedet næste gang du overvejer den nemme løsning (som i øvrigt ikke behøver være nemmere end den sunde løsning).

Nu til ugens opskrift:

Æggekage på blomkål, grønkål, løg og porrer.

(Alt i denne opskrift er på slum, men billederne giver vist et meget godt billede af mængden af de forskellige ingredienser)

Du skal bruge:

Blomkål
Grønkål
Porre
Rødløg
6 æg
Ca. 2 dl skummetmælk
Krydderier
Evt. lidt mozzarella (kan undværes)

 How to:

Rengør og snit/hak alle grøntsagerne. Kom dem i et passende ildfast fad. Pisk æg og mælk sammen krydderier. Hæld over grøntsagerne. Kom evt. mozzarella på toppen.

Kom fadet i ovnen ved 200 grader til massen er fast. Hvis osten bliver hurtigere gylden end at massen bliver fast, har jeg et lille tip: Læg et stykke bagepapir henover fadet. På den måde kan du bage æggekagen færdig uden at bekymre dig om brændt ost på toppen. 

Ingredienser til æggekage

Opskrift æggekage